Hej när det blir en ledig dag över så väljer jag att passa på att göra en utflykt (min sambo jobbade med är ledig idag i stället). Denna gång på Tyresö slott/Nyfors och vidare ned till Haninge: Gålö/Dalarö/Åva. Det har hänt saker i naturen nu. Mycket mer växtlighet och mera djur synliga på de grödiga fälten.
En fantastisk tid nu innan midsommar. Ljusare och mycket djurliv:
Här är lite exempel från utflykten:
Med kameran i hand och långa objektivet Nikkor AF-S 800/f5,6E FL ED som är ganska osmidigt i tät skog sprang jag och lilla bocken på varandra. Lika överraskade både två och här resultatet från knappt 10 meters avstånd. Ett kul ögonblick.
Ja bocken försvann snabbt med var lite nyfiken och vände sig om och tittade genom bladen. Gillade hans blick.
Målet var att få möjlighet att träffa på Kattugglan och det gjorde jag men han satt trångt till och massor av grenar/buskar/blad i vägen så när jag försökte komma närmare försvann den lille ned i trädet igen.
Härlig känsla ändå att få se denne mitt på dagen.
Här var dock en piggare herre som inte satt still mer än någon halvsekund. Lyckade med stor tur fånga honom på väg upp i trädet. Detta vid Nyfors som är ett fantastiskt vackert ställe. Har fotat bröllopspar där invid forsen.

På Åvavägen innan solen försvann bakom träden fångade jag detta vackra Tranpar på väg hem 😉 . Lite kul med solen på deras kroppar och mörka träd i bakgrunden.
Ja hann också fånga en av dem precis där solen kom emellan träden men det blev lite rörig bakgrund i stället. De är mäktiga dessa Tranor.
Avslutar utflykten på Åvavägen med detta rå-par som fortfarande har kvar en del av vinterskruden. Snart har de sina fina sommardräkter.

Den här bocken är kraftfull och honom känner jag igen från tidigare år. Hoppas han klarar sig efter jakten den 16 aug. Ingen flyttar på honom annars i sitt revir.
Forsen är både rogivande och inspirerande skall göra en utflykt med sambon/kollegan Lotta hit och ta lite mer bilder sedan.

Ha nu en trevlig Nationaldag
Mvh Janne